miercuri, 6 mai 2015

Trakai, istorie şi agrement

    Oraşul Trakai se află la 28 km vest de Vilnius, între trei lacuri.     
Pe lacul Galvė se află Insula Castelului ...
Aceasta este cel mai important şi cel mai popular loc turistic şi de agrement din Lituania. 
Castelul a fost construit în 1321 în timpul regelui Gediminas, în mai multe etape. Incepand din secolul al XV-lea, când a fost reconstruit de ducele Vytautas, el a fost folosit ca palat rezidential de regii lituanieni. 
În secolul al XVI-lea, castelul a pierdut din importanţă şi a început să se degradeze. În secolul al XVIII-lea, castelul a fost folosit ca închisoare. 
Mai târziu, a fost distrus, rămânând din el doar câteva resturi de turnuri şi ziduri. La începutul secolului al XX-lea s-a lansat o renovare completă. Între 1929-1939 s-a restaurat o primă parte a castelului. După al doilea război mondial, reconstrucţia a fost reluată şi finalizată începutul anilor '90. 
Castelul are zidurile din cărămidă roşie, iar cel mai înalt turn are 33 m înălţime. 
O caracteristică interesantă este sistemul de încălzire. Aceasta se face cu abur, adus în fiecare cameră printr-un sistem original de canale în pereţi. În prezent, castelul găzduiește un muzeu despre istoria Lituaniei şi o expoziţie de obiecte vechi. În curtea castelului se organizează concerte. Există şi în castel o sală de concerte.
    În jurul insulei castelului este amenajată o zonă turistică, unde sunt multe restaurante. Se poate face plajă, pescuit, înot, yahting, camping.
    În fiecare an, în iunie are loc regata internaţională Amber Oars.
Ca să vă faceți o idee despre configurația locurilor, dați un clic, aici.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu